Henkilöstövuokrauksen vaiheet – miten henkilöstövuokraus käytännössä etenee?

Henkilöstövuokraus on joustava ratkaisu yrityksille, jotka tarvitsevat tilapäistä työvoimaa ilman pitkäaikaisten työsopimusten sitoumuksia. Tässä tekstissä kerromme, miten henkilöstövuokraus OivaTyön kanssa käytännössä toimii.

Aloituspalaveri

Aloitamme aina keskustelemalla ja kartoittamalla työvoimantarpeesi. Aloituspalaverissa sovimme askelmerkeistä, aikatauluista ja työnjaosta.

Tehtävänkuvan ja osaamisvaatimusten määrittely

Määrittelemme tarkasti haettavan työntekijän työtehtävät ja vastuualueet ja laadimme tehtävässä vaadittavat osaamis- ja pätevyysvaatimukset.

Osaajapankin hyödyntäminen ja työpaikkailmoituksen laatiminen

Etsimme sopivaa työntekijää kattavasta osaajapankistamme ja tarvittaessa kirjoitamme ja julkaisemme työpaikkailmoituksen joko anonyymisti tai toimeksiantajan nimellä.

Markkinointi 

Hyödynnämme laajoja verkostojamme ja mainostamme avointa työtehtävää monikanavaisesti.

Hakemusten vastaanotto, käsittely ja seulonta

Vastaamme hakijoiden kyselyihin, vastaanotamme ja käsittelemme työhakemukset sekä hankimme tarvittaessa lisätietoja. Pääset halutessasi tutustumaan hakemuksiin ja vaikuttamaan siihen, ketkä hakijoista haastatellaan.

Työnhakijoiden esihaastattelut

Haastattelemme sopivimmat työnhakijat.

Haastateltujen työnhakijoiden esittely asiakkaalle

Esittelemme potentiaalisimmat työntekijät sinulle ja käymme läpi, millaisia asioita haastatteluissa nousi esiin. Voit halutessasi haastatella heidät myös itse. Lopullisen päätöksen työntekijän valinnasta teet toimeksiantajana aina itse.

Vuokraussopimus ja työsuhteen solmiminen

Kun valinta työntekijästä on tehty, solmimme vuokraussopimuksen yrityksesi ja OivaTyön välille. Työsopimus taas tehdään OivaTyön ja vuokratyöntekijän välille.

Huolehdimme yleisestä perehdytyksestä. Sinun tehtäväksesi jää työtehtäviin perehdyttäminen. Tämän jälkeen riittää, kun huolehdit työturvallisuudesta ja ilmoitat vuokratyöntekijän toteutuneet tunnit OivaTyölle – helppoa, eikö vain?

Palkanmaksu ja hallinnolliset tehtävät

Työnantajana OivaTyö maksaa työntekijän palkan, vastaa työnantajavelvoitteista ja huolehtii työntekijän palkkaukseen liittyvistä hallinnollisista tehtävistä. OivaTyö laskuttaa yritystäsi toteutuneista työtunneista.

OivaTyö tukenasi joka vaiheessa

Tuemme sinua henkilöstövuokrauksen jokaisessa vaiheessa. Tavoitteenamme on helpottaa työtaakkaasi, säästää aikaasi ja mahdollistaa sinulle onnistunut ja riskitön rekrytointi. 

Jos yhteistyö vuokratyöntekijän kanssa sujuu, voit halutessasi palkata hänet lopulta omalle palkkalistallesi.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

Vuokratyövoiman käytön hyödyt yritykselle

Henkilöstövuokrauksen hinta

Oletko osaavaa vuokratyövoimaa vailla?

Ota yhteyttä! Tavoitat meidät parilla klikkauksella.

Siirry takaisin sivun alkuun