Mitä on henkilöstövuokraus?

Henkilöstövuokrauksessa työntekijöitä tarvitseva työnantaja tekee sopimuksen vuokratyöfirman kanssa työntekijöiden vuokraamisesta määräajaksi tai projektiluontoisesti.

Vuokratyösuhteessa on kolme osapuolta: käyttäjäyritys, vuokratyöyritys ja vuokratyöntekijä.

Vuokraussopimus tehdään käyttäjäyrityksen ja vuokratyöyrityksen välille.

Vuokratyöyritys toimii vuokratyöntekijän työnantajana, vaikka vuokratyöntekijä työskenteleekin käyttäjäyrityksessä.

Vuokratyöyritys maksaa työntekijän palkan, vastaa työnantajavelvoitteista ja huolehtii työtekijän palkkaukseen liittyvistä hallinnollisista tehtävistä.

Käyttäjäyrityksen velvollisuutena on perehdyttää työntekijä työtehtäviin, huolehtia työturvallisuudesta sekä johtaa työn tekemistä. Käyttäjäyritys ilmoittaa vuokratyöntekijän työtunnit vuokratyöyritykselle, joka laskuttaa käyttäjäyritystä toteutuneista työtunneista.

Henkilöstövuokraus on joustava ratkaisu yrityksille, jotka tarvitsevat tilapäistä työvoimaa tai haluavat esimerkiksi testata uuden työntekijän sopivuutta tehtävään ja työyhteisöön ennen tämän palkkaamista.

Henkilöstövuokraus on käyttäjäyritykselle riskitöntä, koska sen avulla voidaan välttää pitkäaikaisten työsopimusten sitoumukset. Lisäksi vuokratyöyritys kantaa vastuun mahdollisista työtapaturmista ja maksaa työntekijälle sairausajan palkan.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

Henkilöstövuokrauksen vaiheet – miten henkilöstövuokraus käytännössä etenee?

Vuokratyövoiman käytön hyödyt yritykselle

Henkilöstövuokrauksen hinta

Siirry takaisin sivun alkuun