Henkilöstövuokraus – ratkaisu muuttuviin työvoimatarpeisiin

Toimintaympäristön muutokset, tilauskannan vaihtelut, määräaikaiset projektit sekä ruuhkahuiput ja sesonkivaihtelut asettavat haasteita työvoiman hallinnalle. Työvoiman joustavuus vaikuttaa niin yrityksen kilpailukykyyn, kasvuun kuin kannattavuuteen. Henkilöstövuokraus on joustava ja kustannustehokas tapa reagoida muuttuviin tilanteisiin.

Henkilöstövuokraus on oiva vaihtoehto tilanteessa, jossa lisätyövoiman tarve on tilapäinen tai jossa tulevaisuuden näkymät ovat epävakaat, eikä töiden jatkuvuudesta ole varmuutta. Vuokratyöntekijöitä hyödynnetään usein myös määräaikaisissa projekteissa tai paikkaamaan omien työntekijöiden vuosilomia ja sijaisuuksia.

Henkilöstövuokraus on riskitön ratkaisu tilanteeseen, jossa halutaan varmistaa työntekijän sopivuus tehtävään ja työyhteisöön ennen hänen palkkaamistaan vakinaiseen työsuhteeseen.

OivaVuokra – helppoa ja joustavaa

Etsitpä sitten työntekijää sesonkityöhön, kiireapulaiseksi, määräaikaiseen projektiin tai tuuraamaan omaa henkilöstöä lomien ajaksi, me etsimme sinulle tarvitsemasi osaajat.

Miksi henkilöstövuokraus kannattaa?

Saat työvoimaa joustavasti kulloisenkin tarpeen mukaan ja juuri niin pitkäksi aikaa kuin on tarve.

Voit alkuun ottaa työntekijän vuokralle ja siirtää hänet omille palkkalistoillesi vasta, kun olet varmistanut työntekijän sopivuuden tehtävään ja työyhteisöön. 

Ulkoistamalla uusien työntekijöiden etsinnän henkilöstöalan ammattilaiselle voit keskittyä omaan liiketoimintaasi ja säästyt samalla rekrytointiprosessiin liittyviltä kustannuksilta. 

Kustannussäästöjä syntyy, kun henkilöstömäärää voidaan helposti kontrolloida ja säätää kulloisenkin tarpeen mukaan.

OivaTyö vastaa työnantajan velvollisuuksista. Sinun tehtäväksesi jää työntekijän perehdyttäminen työtehtäviin ja työturvallisuudesta huolehtiminen.

Uusien työntekijöiden rekrytointi on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista paneutumista. Me hoidamme hakuprosessin puolestasi ja etsimme sinulle parhaat kandidaatit.

Lue lisää vuokratyövoiman käytön hyödyistä

Henkilöstövuokrauksen hinta

  • Vuokratyöntekijän hinta yritykselle muodostuu vuokratyöntekijälle maksettavasta palkasta sekä veloituskertoimesta.
  • Kerroin sisältää yleishallinnolliset kulut, työnantajalle kuuluvat palkan sivukulut sekä työterveyshuollon kustannukset.
  • Käyttäjäyritystä laskutetaan ainoastaan vuokratyöntekijän toteutuneista työtunneista. Esimerkiksi vuokratyöntekijän sairastuessa OivaTyö maksaa työntekijälle sairausajan palkan, eikä sitä veloiteta toimeksiantajalta.
  • Lue lisää hinnoittelusta.

Henkilöstövuokrauksen vaiheet

Vuokratyöntekijän palkkaaminen lähtee aina käyntiin aloituspalaverilla, jossa kartoitamme henkilöstötarpeesi ja syvennymme yrityksesi liiketoimintaan ja toimialaan. Tämän jälkeen etsimme tehtävään sopivia kandidaatteja osaajapankistamme tai laitamme paikan auki.

Esittelemme potentiaaliset työntekijät sinulle. Voit halutessasi haastatella heidät myös itse. Kun valinta on tehty, solmimme vuokraussopimuksen yrityksesi ja OivaTyön välille. Työsopimus taas tehdään OivaTyön ja vuokratyöntekijän välille.

Huolehdimme yleisestä perehdytyksestä, ja sinun tehtäväksesi jää työtehtäviin perehdyttäminen. Tämän jälkeen riittää, kun huolehdit työturvallisuudesta ja ilmoitat vuokratyöntekijän toteutuneet tunnit OivaTyölle – helppoa, eikö vain?

Lue lisää henkilöstövuokrauksen vaiheista.

Vuokratyösuhteessa on kolme osapuolta

Vuokratyösuhteessa vuokratyöntekijä työskentelee käyttäjäyrityksessä, mutta OivaTyö toimii työnantajana. Työnantajana OivaTyö maksaa työntekijän palkan, vastaa työnantajavelvoitteista ja huolehtii työntekijän palkkaukseen liittyvistä hallinnollisista tehtävistä. OivaTyö laskuttaa käyttäjäyritystä tehdyistä työtunneista. Käyttäjäyrityksen velvollisuudeksi jää työntekijän perehdyttäminen työtehtävään, työturvallisuudesta huolehtiminen sekä työn johtaminen.

Siirry takaisin sivun alkuun