OivaTyö Oy

Arjen askareissa mukana

Kotiapu

Tarjoamme kotiapua Karstulassa, Kyyjärvellä, Kannonkoskella, Kivijärvellä, Kinnulassa, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Pylkönmäellä, Viitasaarella, Äänekoskella  ja Perhossa.

Kotisiivous

Kotisiivous voi olla säännöllisesti toistuvaa, kertaluontoista tai tarvittaessa tilattavaa. Voit sopia luonasi käyvän siivoojan kanssa sinulle sopivan rytmin ja haluatko perussiivouksen, suursiivouksen tai vaikka vain ikkunoiden pesun.

Asiointiapu

Kauttamme on mahdollista saada asiointiapua vaikkapa ruokakauppareissulle. Työntekijämme ei voi kyyditä sinua, vaan kuljetus on tapahduttava esimerkiksi sinulle myönnetyllä taksilla (laki). Avustajan tehtävä on avustaa sinua muuten.

Avustaminen

Avustaja auttaa sinua arjessa. Yhdessä puuhailuun voi kuulua mm. ulkoilua, pihalla puuhastelua, harrastustoiminnassa mukana olemista, ohjaamista, asiointiapua, lukemista ja seurana olemista jne. Avustajamme eivät tee ns. hoidollisia tehtäviä.

Saattajapalvelu

Kauttamme on mahdollista saada saattaja mukaan vaikkapa lääkärireissulle. Työntekijämme ei voi kyyditä sinua, vaan kuljetus on tapahduttava esimerkiksi sinulle myönnetyllä taksilla (laki). Saattajan tehtävä on avustaa sinua muuten.

Pienet pihatyöt

Työntekijämme voi sipaista haravalla lehdet nurmikolta, fiksata lapiolla kukkapenkkiä tai leikata oksasaksilla puskasta kuivia oksia pois. Meiltä saat työntekijän, jos sinulta löytyy välineet.

Toimitilasiivous

Räätälöimme yrityksellenne sopivan kokonaisuuden toiveidenne mukaan! Käytössä on perussiivousvälineet (ei erikoislaitteita)

Hinnasto

Arkisin klo. 7.00 – 18.00 (muina aikoina korotettu)

kotitalouksille

  • Alviton 25,31 €/h + 0,57 €/km 
  • Alvillinen 31,38 €/h + 0,71 €/km
  • Minimiveloitus 1 tunti.
  • Asiakkaille, joiden toimintakyky on heikentynyt iän, sairauden tai vamman vuoksi, voidaan sosiaalihuoltolain mukaisia kodintukipalveluja myydä ilman arvonlisäveroa.
  • Keskustan taajama-alueella asuvilta asiakkailta ei veloiteta km-korvauksia erikseen. Taajama-alueen ulkopuolella asuvilta veloitetaan km-korvaukset edestakaisin keskustasta kohteeseen (oma kotipaikkakunta).

Toimintakyky heikentynyt

Asiakkaille, joiden toimintakyky on heikentynyt iän, sairauden tai vamman vuoksi, voidaan sosiaalihuoltolain mukaisia kodintukipalveluja myydä ilman arvonlisäveroa.

Arvonlisäverotonta toimintaa tarjolla Kannonkosken, Kivijärven, Karstulan, Kyyjärven, Saarijärven, Perhon, Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan alueella. Alvittomalla hinnalla palvelua voidaan myydä vain asiakkaan vakituiseen asuinpaikkaan eli kotiin (ei esim. kesämökille).

Kotitalousvähennys

Kotiavusta voit hakea kotitalousvähennystä verotuksessasi! Tarkasta verottajalta oletko oikeutettu!

Lue lisää:

Yrityksille

  • 33,00 €/h +0,53 €/km + alv 24 %
  • Minimiveloitus 1 tunti.
  • Keskustan taajama-alueella sijaitsevilta asiakkailta ei veloiteta km-korvauksia erikseen. Taajama-alueen ulkopuolella sijaitsevilta asiakkailta veloitetaan km-korvaukset edestakaisin keskustasta kohteeseen (oma kotipaikkakunta).

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi ostaa kotiapua eli avustamista ja siivousta?

Palveluja voi ostaa kuka vaan. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi yksityiset henkilöt, yhdistykset, yritykset, liikelaitokset jne.

Haluan ostaa palvelua, keneen olen yhteydessä?

Ole yhteydessä kotiapukoordinaattoriimme. Hän järjestelee palvelun alulle ja sopii asian työntekijämme kanssa. Saat häneltä myös lisätietoja, jos jokin mietityttää.

Miten käyntiajat sovitaan?

Työntekijämme ottaa sinuun yhteyttä ja voit sopia käyntiajat hänen kanssaan sellaiseen rytmiin kuin se sinulle parhaiten sopii. Pyrimme siihen, että luonasi käy aina sama työntekijä.

Kauanko perussiivoukseen kuluu aikaa?

Yleensä asiakkaat haluavat kotiinsa perussiivouksen, joka sisältää mattojen imuroinnin tai tuuletuksen pihalla, lattioiden imuroinnin ja pesun, wc:n siivouksen sekä pölyjen ja tasojen pyyhinnän. Siivoukseen kuluvaan aikaan vaikuttaa luonnollisesti kohteen siisteystaso siivousta aloitettaessa, asunnon koko ja asiakkaan toiveet kotisiivouksen sisällön suhteen. Toiveiden esittäminen ennen siivouksen aloittamista on sinun ja siivouspalvelun etu. Näin varmistetaan, että kaikki mitä haluat siivouksessa tehtävän tulee tehtyä ja siivooja osaa varata kalenteriinsa riittävästi aikaa. Esimerkiksi lähtötasoltaan normaalilla siisteystasolla olevan kodin perussiivous kestää yksiössä noin 1-1,5 tuntia, kaksiossa 1,5-2 tuntia. Siivouksen voi ottaa kertaluontoisena, jatkuvana parin viikon välein tai kerran kuukaudessa.

Onko siivoojalla siivousvälineet mukana?

Siivoojillamme on mukanaan siivousvälineet ja aineet perussiivoukseen.

Kuka voi ostaa arvonlisäverotonta palvelua?

Alvitonta palvelua voi ostaa henkilö, joka on tuen tarpeessa toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Normaalikuntoinen henkilö voi ostaa palvelua alvillisella hinnalla.

Miten toimintakyvyn heikentymä todetaan?

Työntekijämme arvioi toimintakyvyn ensimmäisellä käyntikerralla. Lääkärin todistusta ei tarvita, vaan asiakkaan oma, perusteltu kokemus toimintakyvyn alenemisesta riittää. Toimintakyky heikkenee usein, esimerkiksi iän tai sairauden vuoksi. Tyypillisiä perusteita ovat esimerkiksi fyysisen toimintakyvyn heikentyminen ja haasteet liikkumisessa. Usein toimintakyvyn heikentyminen on pysyvää. Toimintakyvyn heikentymä voi olla myös väliaikaista (Esim. toipuminen leikkauksesta tms.) Korkea ikä ei yksin riitä perusteeksi arvonlisäverottomaan palveluun. Mikäli asia mietityttää palvelua tilatessa, voit kysyä alustavaa mielipidettä kotiapukoordinaattoriltamme.

Milloin palvelusuunnitelma tehdään?

Palvelusuunnitelma tehdään, kun asiakas haluaa ostaa palvelua alvittomalla hinnalla. Palvelusuunnitelmaa ei tehdä, jos asiakas maksaa alvillisen hinnan palvelusta.

Voinko saada tukea maksuihin?

Sinun kannattaa selvittää Kelalta ja kuntasi sosiaali- ja terveyspalveluita hoitavalta taholta, onko sinun mahdollista saada palvelun ostamiseen tukea.

Miksi kotitalouksille on halvempi hinta?

Suurinosa kotiapua ostavista asiakkaistamme ovat seniori-ikäisiä tai muuten erityisen tuen tarpeessa. Haluamme hinnoittelulla mahdollistaa kotiapupalvelut kaikille.

Milloin saan laskun?

Laskutusjakso on aina yksi kuukausi. Esimerkiksi tammikuussa ostetuista palveluista saat laskun helmikuussa. Laskun saa E-laskuna, sähköpostilaskuna tai paperilaskuna. Palvelua ei voi maksaa käteisellä.

Ota yhteyttä avustamiseen tai siivoukseen liittyvissä asioissa kotiapukoordinaattoriimme
Kotiapukoordinaattori
ARKISIN PÄIVÄLLÄ

Puhelin 0444388301
Sähköposti kotiapu@oivatyo.fi

Hyväksy toiminnalliset evästeet nähdäksesi Trustmary-asiakaspalauteupotuksen.