Kotiapu- ja siivouspalvelut – OivaTyö mukana arjen askareissa

Tarjoamme kotiapu- ja siivouspalveluita Karstulassa, Kyyjärvellä, Kannonkoskella, Kivijärvellä, Kinnulassa, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Pylkönmäellä, Viitasaarella, Äänekoskella ja Perhossa.

Kotisiivous

Kotisiivous voi olla säännöllisesti toistuvaa, kertaluontoista tai tarvittaessa tilattavaa. Voit sopia siivoojasi kanssa sinulle sopivan rytmin ja sen, haluatko perussiivouksen, suursiivouksen tai vaikka vain ikkunoiden pesun.

Asiointiapu

Kauttamme on mahdollista saada asiointiapua vaikkapa ruokakauppareissulle. Työntekijämme ei voi kyyditä sinua, vaan lain mukaan kuljetuksen on tapahduttava esimerkiksi sinulle myönnetyllä taksilla. Avustajan tehtävä on avustaa sinua muuten.

Avustaminen

Avustaja auttaa sinua arjessa. Yhdessä puuhailuun voi kuulua esimerkiksi ulkoilua, pihalla puuhastelua, harrastustoiminnassa mukana olemista, ohjaamista, asiointiapua, lukemista ja seurana olemista. Avustajamme eivät tee ns. hoidollisia tehtäviä.

Saattajapalvelu

Kauttamme on mahdollista saada saattaja mukaan vaikkapa lääkärireissulle. Lain mukaan työntekijämme ei voi kyyditä sinua, vaan kuljetuksen on tapahduttava esimerkiksi sinulle myönnetyllä taksilla. Saattajan tehtävä on avustaa sinua muuten.

Pienet pihatyöt

Työntekijämme voi sipaista haravalla lehdet nurmikolta, fiksata lapiolla kukkapenkkiä tai leikata oksasaksilla puskasta kuivia oksia pois. Meiltä saat työntekijän, jos sinulta löytyy välineet.

Toimitilasiivous

Räätälöimme yrityksellenne sopivan kokonaisuuden toiveidenne mukaan. Siivoojalla on käytössään perussiivousvälineet.

Hyödynnä kotitalousvähennys verotuksessa

Tiesithän, että meiltä ostamistasi kotiapu- ja siivouspalveluista saat kotitalousvähennyksen verotuksessa. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista.

Lue lisää verottajan sivuilta

Palveluiden osto arvonlisäverottomaan hintaan

Voit ostaa siivous- ja kotiapupalvelujamme arvonlisäverottomana, jos toimintakykysi tai omien vanhempiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Toimintakykyarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessamme.

Hinnasto

Kotitalouksille

  • Arvonlisäveroton hinta 25,31 €/h + 0,57 €/km 
  • Arvonlisäverollinen hinta 31,38 €/h + 0,71 €/km
  • Minimiveloitus 1 tunti.

Keskustan taajama-alueella asuvilta asiakkailta ei veloiteta km-korvauksia erikseen. Taajama-alueen ulkopuolella asuvilta veloitetaan km-korvaukset edestakaisin asiakkaan asuinpaikkakunnan keskustasta kohteeseen.

Yrityksille

33,00 €/h +0,53 €/km + alv 24 %

Minimiveloitus 1 tunti.

Keskustan taajama-alueella sijaitsevilta asiakkailta ei veloiteta km-korvauksia erikseen. Taajama-alueen ulkopuolella sijaitsevilta asiakkailta veloitetaan km-korvaukset edestakaisin paikkakunnan keskustasta kohteeseen.

Ota yhteyttä

Kotiapuun ja siivoukseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä kotiapukoordinaattoriimme.

044 4388301


(arkisin päivällä)

Usein kysytyt kysymykset

Kotiapupalvelujamme voi ostaa kuka tahansa. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi yksityiset henkilöt, yhdistykset, yritykset, liikelaitokset jne.

Ole yhteydessä kotiapukoordinaattoriimme. Hän järjestelee palvelun aluilleen ja sopii asian työntekijämme kanssa. Saat häneltä myös lisätietoja, jos jokin mietityttää.

Työntekijämme ottaa sinuun yhteyttä ja voit sopia käyntiajat hänen kanssaan sellaiseen rytmiin kuin sinulle parhaiten sopii. Pyrimme siihen, että luonasi käy aina sama työntekijä.

Yleensä asiakkaat haluavat kotiinsa perussiivouksen, joka sisältää mattojen imuroinnin tai tuuletuksen pihalla, lattioiden imuroinnin ja pesun, wc:n siivouksen sekä pölyjen ja tasojen pyyhinnän. Siivoukseen kuluvaan aikaan vaikuttaa luonnollisesti kohteen siisteystaso siivousta aloitettaessa, asunnon koko ja asiakkaan toiveet kotisiivouksen sisällön suhteen. Toiveiden esittäminen ennen siivouksen aloittamista on sinun ja siivouspalvelun etu. Näin varmistetaan, että kaikki mitä haluat siivouksessa tehtävän tulee tehtyä ja siivooja osaa varata kalenteriinsa riittävästi aikaa. Esimerkiksi lähtötasoltaan normaalilla siisteystasolla olevan kodin perussiivous kestää yksiössä noin 1–1,5 tuntia, kaksiossa 1,5–2 tuntia.

Siivouksesta sovitaan aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Siivoojillamme on mukanaan siivousvälineet ja aineet perussiivoukseen.

Arvonlisäverotonta palvelua voi ostaa henkilö, joka on tuen tarpeessa toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Normaalikuntoinen henkilö voi ostaa palvelua arvonlisäverollisella hinnalla.

Työntekijämme arvioi toimintakyvyn ensimmäisellä käyntikerralla. Lääkärin todistusta ei tarvita, vaan asiakkaan oma, perusteltu kokemus toimintakyvyn alenemisesta riittää. Toimintakyky heikkenee usein esimerkiksi iän tai sairauden vuoksi. Tyypillisiä perusteita ovat fyysisen toimintakyvyn heikentyminen ja haasteet liikkumisessa. Usein toimintakyvyn heikentyminen on pysyvää. Toimintakyvyn heikentymä voi olla myös väliaikaista (esim. toipuminen leikkauksesta). Korkea ikä ei yksin riitä perusteeksi arvonlisäverottomaan palveluun. Mikäli asia mietityttää, voit kysyä alustavaa mielipidettä kotiapukoordinaattoriltamme.

Palvelusuunnitelma tehdään, kun asiakas haluaa ostaa palvelua arvonlisäverottomalla hinnalla. Palvelusuunnitelmaa ei tehdä, jos asiakas maksaa arvonlisäverollisen hinnan palvelusta.

Sinun kannattaa selvittää Kelalta ja kuntasi sosiaali- ja terveyspalveluita hoitavalta taholta, onko sinun mahdollista saada palvelun ostamiseen tukea.

Suurin osa kotiapua ostavista asiakkaistamme on seniori-ikäisiä tai muuten erityisen tuen tarpeessa. Haluamme hinnoittelulla mahdollistaa kotiapupalvelut kaikille.

Laskutusjakso on aina yksi kuukausi. Esimerkiksi tammikuussa ostetuista palveluista saat laskun helmikuussa. Laskun saa e-laskuna, sähköpostilaskuna, paperilaskuna tai suoraveloituksena. Paperilaskuun ja suoraveloituslaskuun lisätään laskutuslisä. Palvelua ei voi maksaa käteisellä.

Haluaisitko lisätietoa kotiapu- ja siivouspalveluistamme?

Siirry takaisin sivun alkuun